Cross Section
ETUSIVU UUSIN NUMERO TOIMITUS JA YHTEYDET
AIHEPIIRIT: Apologia Myytinmurtajat Tiede & Filosofia Usko & Teologia Yhteiskunta
Ihmiset & Vapaa-aika Kolumnit Novellit Ristin kilta -jutut NUMEROT 2006- IN ENGLISH

Aihepiiri: Usko & Teologia


Onko Jumala todella sanonut että

Maailma luotiin kuudessa päivässä?

Jos nykyinen tieteellinen käsitys maailmankaikkeuden historiasta on edes karkeasti oikea, ei siihen voi sovittaa 144 tunnissa tapahtunutta luomista. Jotakin on siis hylättävä. Joku hylkää luomiskertomuksen ja sen mukana koko kristinuskon; toinen taas luonnonhistorian ja sen mukana koko tieteellisen maailmankuvan. (Ilmestynyt 2014)

Lisää samasta aiheesta: Onko Jumala todella sanonut että Aurinko kiertää Maata?Mietteitä yhteiskristillisyydestä

”Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä.” (Joh. 17:21)

Tämä Jeesuksen rukous kristittyjen ykseyden puolesta ravistelee jokaista, joka edes jollakin tavalla ottaa sen todesta ja näkee hajaannuksen, jossa kristityt tänä päivänä elävät. Mutta toteutuuko Jeesuksen rukous nykypäivän yhteiskristillisyydessä? (Ilmestynyt 2014)Näin Jumalan pitäisi ilmoittaa itsensä!

Jumalan ilmoittaman viestin pitää olla kaikin puolin täydellistä. Viestin tulee olla paitsi kaikin puolin tarkkaa, myös täysin yksiselitteistä ja ymmärrettävää kaikille ihmisille kaikkina aikoina. Eihän Jumalalta voi odottaa vähempää, eihän? (Ilmestynyt 2013)

Lisää samasta aiheesta:
* ... ja kiertääkö Aurinko Maata?
* Raamatussa π = 3


”Raamattu on 100 % Jumalan Sanaa” – Miksi kristityt eivät sitten noudata kaikkia käskyjä?

Monet kristityt korostavat, että Raamattu on kokonaan Jumalan Sanaa. Miksi he sitten sallivat miehille pitkät hiukset eivätkä vietä sapattia, vaikka monia muita käskyjä pidetään tärkeinä? Lue konservatiivisen teologin vastaus. (Ilmestynyt 2011)


Nämä kohdat eivät kuulu Raamattuun

Kaksi suosittua kertomusta, jotka löytyvät meidän Raamatustamme, eivät kuuluneet alkuperäiseen Uuteen Testamenttiin (Joh. 7:53–8:11 ja Mark. 16:9–20). Sekä konservatiivi- että liberaalitutkijat ovat asiasta täysin varmoja. (Ilmestynyt 2012)


Seitsemän sinetin kirjakäärö

Raamatun Ilmestyskirjan ennustukseen sisältyy näky seitsemällä sinetillä suljetusta kirjakääröstä. Mitä kohtaamme siinä, ja mitä ennustus tarkoittaa? Onko ennustus taruja uskottavampi? (Ilmestynyt 2012)


Kristittyjen elinehto: kohdatkaa toiset ihmiset

Kirkkojen tyhjeneminen on kristityille melko uusi tilanne. Pastori Ari Puonnin mukaan kristinusko voi selvitä haasteesta elinkykyisenä vain, jos kristityt osaavat auttaa toisia ja kohdata heidät ilman perinteistä kirkkojärjestystä. (Ilmestynyt 2008)

Lisää samasta aiheesta: Aslan etsii lääkkeitä hetero- ja homofobiaan


Tästä syystä kristittyjen tulisi kuunnella Paavalia ennen Jeesusta

Jeesuksen sanat ovat Raamatun tärkein osa, eikö vain? Harvat huomaavat, että tämä hurskaan kuuloinen ajatus on ristiriitainen. Jeesuksen mukaan Mooseksen laki säilyy ikuisesti, mutta Moosesta ei silti noudata kukaan. Mikä ratkaisuksi? (Ilmestynyt 2011, pääkirjoitus)


Miten hyvä Jumala voi sallia pahaa?

Perinteisen vastauksen mukaan maailman pahuus seuraa ihmisten vapaasta tahdosta. Vapaa tahto ei kuitenkaan ole olemassa vapauden vuoksi, vaan siksi, että se mahdollistaa aidon hyväntahtoisuuden. (Ilmestynyt 2012)


Ilmestyskirjan porton historia ja salaisuus

Olemme aiemmin käsitelleet Cross Sectionissa Ilmestyskirjan seitsenpäistä petoa. Laajennamme tätä aihepiiriä tutkimalla pedon selässä istuvaa porttoa. Mistä portto sai syntynsä ja mitä tämä vertauskuva tarkoittaa? (Ilmestynyt 2011)


Kirkon jäsenyyskö pelastaa?

Kirkon rippikoulukirja julistaa, että pelkkä kaste pelastaa, ilman uskoa. Onko näin, vai opettaako kirkko nykyisin miekkalähetyksen teologiaa, jossa tärkeintä on maanpäällisen instituution jäsenyys? (Ilmestynyt 2009)


Kasvualusta

Jokaisen kristityn olisi tärkeä säilyttää yhteys toisiin uskovaisiin, vaikka seurakuntaa fyysisenä kokoontumispaikkana ei aina löytäisikään. (Ilmestynyt 2011)


Seitsenpäinen peto ja suuri vuori

Raamatun profetiat tulevaisuudesta kerrotaan useimmiten kuvakielellä. Jo toteutuneet ennustukset antavat avaimia vielä tapahtumattomille. Tässä kirjoituksessa tutkitaan, millaisten yhtymäkohtien kautta Danielin näyt Vanhassa Testamentissa – kuten suuri kuvapatsas – rinnastuvat Ilmestyskirjan seitsenpäiseen petoon. (Ilmestynyt 2009)


Kun kivijumalan karma ei auta

Iiro ja Jessica Rantanen ovat nähneet, että Jumala ei löydy new age -uskontojen karmasta. Ennen kuin he lähtivät kertomaan Jeesuksesta> Intian Goaan, he olivat itse rummuttaneet metsässä hakemassa yhteyttä henkiin ja kokeilleet kaikki keksimänsä loitsut. (Ilmestynyt 2008)


Kaikki pääsevät taivaaseen?

Rakkautta korostavan nykyajan kristinuskon keskellä helvetti ja synti tuntuvat vaikeilta käsitteiltä, jopa loukkaavilta. Raamattu ei kuitenkaan puhu loputtoman suvaitsevasta Jumalasta, vaan armahtavasta mutta oikeamielisestä tuomarista, joka vie jokaisen ihmisen kuoleman jälkeen kerran tuomiolle. (Ilmestynyt 2010)


Piipunperien ilosanoma

Luulouskon sankari koettaa synnytellä hyviä hedelmiä kokoukseen osallistumisella, rukouksella ja raamantunluvulla, ja tukahduttaa Jumalan antaman oikean synnintunnon. (Ilmestynyt 2008)


Kuolema – who cares?

Kuolema on nykyihmiselle tabu. Ihmisessä on riittävästi raakuutta ja pahuutta kaikkiin julmuuksiin, jos sitä ei kukaan estä. (Ilmestynyt 2007)


Miksi en luopuisi rahasta vain symbolisesti?

Jeesus ja rikas mies -kertomuksesta esitetään toisinaan yleistävä tulkinta: kaikesta omaisuudesta luopuminen olisi tärkeä osa kristityn elämää. Raamatun lukija ei voi kuitenkaan seurata Jeesusta käytännössä kuten rikas mies. Sitä, että rahoista pitäisi kuitenkin luopua käytännössä, on vaikea perustella. (Ilmestynyt 2010)


Paavali, paha porvari

Paavali ei määrännyt missään vaiheessa kristittyjä luovuttamaan varojaan yhteiseen kassaan, vaan avustamaan Jerusalemin köyhiä, joita vuosien 47–48 nälänhätä kohtasi. (Ilmestynyt 2007)


Lasten valtakunta

"Herra on henki, ja missä Herran Henki on, siellä on vapaus." Eikä tämä ole satu: sen huomaa ken kokeilee. (Ilmestynyt 2006)


Faktat selviksi

Jumalan edessä meidät tuomitaan synneistämme lain mukaan, vaikka olisimmekin tehneet hyviä tekoja. Ihminen voi kuitenkin tarttua armahdukseen uskomalla Jeesukseen. Raamatun mukaan "sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi, suun tunnustuksella pelastutaan". (Ilmestynyt 2007)


Täydellä sydämellä

"Mikä täyttäisi pysyvästi sydämeni ja samalla tyydyttäisi kasvavan elämänjanoni?" (Ilmestynyt 2006)


Armon väärinkäyttöä ja vanhentunut testamentti?

Jumalan suunnitelmaan kuuluu ehdoton laki ja täysi armahdus. (Ilmestynyt 2006)