• Luoja aloitti luottamuksesta

  "Raamatun mukaan uskoontulossa ei ole kyse siitä, onko kaikesta ihan varma. Jumala adoptoi lapsekseen sen, joka suostuu ottamaan herrakseen Jeesuksen", sanovat Essi ja Daniel. (Ilmestynyt 2007)

   

 • 40 Years of Rock and Roll for Christ

  Petra was founded in 1972 as one of the first Christian rock bands. This summer they came to Finland, and we got the chance to interview their energetic 63-year old vocalist John Schlitt. (Published 2013 – in English)

 • Harrastaako opiskelija

   

  Aalto-yliopiston opiskelijan arki täyttyy jo koulunkin puolesta, mutta välillä löytää teekkarikin aikaa uppoutuakseen harrastuksiinsa. Haastattelimme muutamaa Ristin killan jäsentä heidän harrastuksistaan. (Ilmestynyt 2014)

 • Lapinreissu 2014: Hohtavia hankia & pääsiäisriemua

  Lapinreissu 2014: Hohtavia hankia ja pääsiäisriemua Ristin kilta järjesti tänäkin vuonna perinteisen pääsiäisretken Lappiin. Ensimmäiset retket järjestettiin jo 1940-luvulla. Tällä kertaa mukana oli 24 ristinkiltalaista sekä viisi teekkaria Tampereen kristityistä teekkareista (TKrT). Aurinko paistoi koko matkan ajan ja keväthanget hohtivat, joten säänkin puolesta oli oikein mukava matka. Mukana oli niin iloisia fukseja kuin virkeitä vanhoja partoja, joista osalle tämä reissu oli jo yhdeksäs. (Ilmestynyt 2014)

 • Ristin killan kasvot

  Mikä on kristityille teekkareille tärkeätä heidän uskossaan? Ja mikä saa heidät viettämään aikaa yhdessä? Viisi Ristin killan vakiokasvoa vastasi kahteen kysymykseen. (Ilmestynyt 2012)

   

 • 8 huhua Ristin killasta: päivitä käsityksesi

  Mitä Ristin killassa tapahtuu ja millaisia käsityksiä sen kävijöillä on maailmasta? Entä millainen kuva on muodostunut ulospäin? Tarkista huhut ja gallup. (Ilmestynyt 2009)

 • Parhaat bileet on aina jatkoilla

  Parhaat bileet on aina jatkoilla. Ilmaisia lippuja elämäsi juhliin jakaa Ristin kilta. (Ilmestynyt 2009, mainos)

 • Elämäsi jatko-osa voi olla edeltäjäänsä parempi

  Elämäsi jatko-osa voi olla edeltäjäänsä parempi. Trailereita esittää Ristin kilta. (Ilmestynyt 2010, mainos)

 • "Singaporessa opin uskon perusasioita"

  Avoimempi kulttuuri uskonasioissa nosti Minnan karvat pystyyn vaihtarivuoden aluksi, mutta tunkeilevat kysymykset auttoivat häntä selvittämään asioita itselleen. (Ilmestynyt 2006)

 • Mustavalkoinen mieli

  Kristitty hevibändi Veni Domine varasti Juhani Palttalan sydämen. Mies mustan kuoren alla soittaa uskostaan epäsuorin sävelin. (Ilmestynyt 2006)

 • Uhkapelin vapaus

  Pokeri on taitopeli, jossa parhaat tekevät rahaa. Aivan kuten golfissa tai jääkiekossa, sanoo nettipokerilla elantonsa ansaitseva Mikko Luttinen. Uhkapeliin liitettyä paheellisuuden leimaa hän pitää asiattomana. (Ilmestynyt 2008)

   

 • Ihmiskuvan vaikutus bisnekseen oivalletaan liian harvoin

  Uskonto ja tiede: Mitä kristitty teekkari ajattelee? (2010)

  Helsingin Energian t&k-päällikkö Jussi Palolan mukaan ihmiskuvan vaikutus pitäisi oivaltaa päätöksenteossa paremmin. ”Me tekniikan ja bisnesalan ihmiset luulemme usein olevamme täysin rationaalisia päätöksentekijöitä, ja arvokäsitykset saatetaan esittää ikään kuin tieteellisinä tuloksina.” (Ilmestynyt 2011)

 • "Previously on RK ..."

  Katkelmia Ristin killan historiasta – muun muassa kielletty bisnes, saapasfirman osakkeet, tuhopoltto ja maailmanennätysyritys. (Ilmestynyt 2009)

 • Miten kristitty teekkari perustelee uskonsa?

   

  Stereotypioita insinöörimäisestä ajattelusta tietävät kaikki. Mutta mitä tapahtuu, kun teekkari uskoo Jeesukseen? Soveltaako hän taitojaan uskonnollisiin kysymyksiin? Tiedustelimme kuudelta teekkarilta sitä, miksi he pitävät totena kristinuskon keskeisiä käsityksiä, ja sitä, mitä he ajattelevat 'uskon' ja 'tiedon' olevan. (Ilmestynyt 2010)

 • Siperia opetti

  Toukokuun 13. päivänä me kuusi nuorta kokoonnuimme Helsinkiin lähteäksemme lähetystyöhön Etelä-Siperiaan. (Ilmestynyt 2013)

   

   

   

   

 • Uskonto ja tiede: Mitä kristitty teekkari ajattelee?

   

  perustella paremmin teistisen katsomuksen pohjalta

  Kun teekkarin kritiikki pettää: Miksi ateisti ei voi keksiä tiedettä itse?

  Miten kristitty teekkari perustelee uskonsa?

  Uskonnon ja tieteen suhde herättää tekniikan alan ihmisten parissa usein kiihkeämpiä tunteita kuin pelkkä uskon ja tiedon pohtiminen. Mutta mitä kristitty teekkari sitten aiheesta ajattelee? Missä ovat tieteen rajat, ja tarvitseeko luonnontiede filosofisia perusteita? (Ilmestynyt 2010)

 • Kun kivijumalan karma ei auta

  Iiro ja Jessica Rantanen ovat nähneet, että Jumala ei löydy new age -uskontojen karmasta. Ennen kuin he lähtivät kertomaan Jeesuksesta> Intian Goaan, he olivat itse rummuttaneet metsässä hakemassa yhteyttä henkiin ja kokeilleet kaikki keksimänsä loitsut. (Ilmestynyt 2008)

 • Loppuun rämmitty

  "Tulin uskoon viitisen vuotta sitten, mutta käytännössä takkusin Jumalan edessä rajusti ja usein", kertoo Riina, joka makasi vuosi takaperin sairaalassa itsemurhayrityksen seurauksena kuukausia. (Ilmestynyt 2007)

   

 • Konegospel astuu tanssimatoille

  Tanssimattopeleissä voi kuulla nykyisin myös suomalaisen eurodance-yhtye G-Poweredin kappaleita. Bändin jäsenet tunnustautuvat kysyttäessä kristityiksi, mutta sanansa he sijoittavat pääasiassa rivien väleihin. "Pyrimme tekemään musiikkia, jota voi soittaa myös diskoissa ja baareissa", he perustelevat. (Ilmestynyt 2008)

 • Fingerporin isä Pertti Jarla: ”Jos rukous voisi todistetusti vaikuttaa, kääntyisin”

  ”Jeesus on satuhahmo” ja keskustelupalsta-ateismin ihmeellinen maailma (2011)

  Fingerporin piirtäjä Pertti Jarla haluaisi ihmisten ajattelevan omilla aivoillaan, olipa kyse Jumalaa puolustavista tai Jumalaa vastaan esitetyistä argumenteista. (Ilmestynyt 2012)

   

Haku