• Luoja aloitti luottamuksesta

  "Raamatun mukaan uskoontulossa ei ole kyse siitä, onko kaikesta ihan varma. Jumala adoptoi lapsekseen sen, joka suostuu ottamaan herrakseen Jeesuksen", sanovat Essi ja Daniel. (Ilmestynyt 2007)

   

 • Maailma luotiin kuudessa päivässä?

  Jos nykyinen tieteellinen käsitys maailmankaikkeuden historiasta on edes karkeasti oikea, ei siihen voi sovittaa 144 tunnissa tapahtunutta luomista. Jotakin on siis hylättävä. Joku hylkää luomiskertomuksen ja sen mukana koko kristinuskon; toinen taas luonnonhistorian ja sen mukana koko tieteellisen maailmankuvan. (Ilmestynyt 2014)

   

   

   

 • Onko Raamattu muuttumaton?

  Jeesuksen ylösnousemus historiantutkijoiden mukaan (2010)

  Nämä kohdat eivät kuulu Raamattuun

  kuva

  Onko Raamatun sisältö säilynyt antiikista nykyaikaan kirjaimesta kirjaimeen muuttumattomana? Vai onko Raamattua päivitetty vuosituhansien varrella aina tarpeen mukaan? (Ilmestynyt 2012)

 • Kirkon jäsenyyskö pelastaa?

  Kirkon rippikoulukirja julistaa, että pelkkä kaste pelastaa, ilman uskoa. Onko näin, vai opettaako kirkko nykyisin miekkalähetyksen teologiaa, jossa tärkeintä on maanpäällisen instituution jäsenyys? (Ilmestynyt 2009)

   

 • Pate profeetan palsta

  Kuolema – who cares?

  "Pitkin historiaa ihmiset ovat oivaltaneet nykyistä paremmin, että Luojan rangaistessa heitä vika ainakin saattaa olla heissä itsessään. Länsimaisessa kulttuurissa, jossa kaikki lähtee ihmisen mittapuusta, tämän älyäminen on vaikeaa." (Ilmestynyt 2007)

 • Paavali, paha porvari

  Paavali ei määrännyt missään vaiheessa kristittyjä luovuttamaan varojaan yhteiseen kassaan, vaan avustamaan Jerusalemin köyhiä, joita vuosien 47–48 nälänhätä kohtasi. (Ilmestynyt 2007)

  Lisää samasta aiheesta: "Talousjärjestelmästä ei ole ehdotonta käskyä"

 • Aborttikeskustelua 2000 vuoden takaa

  Abortti on helppo mieltää nykyaikaiseksi lääketieteen toimenpiteeksi, johon antiikin teksteillä ei ole mitään sanottavaa. Historia saattaakin yllättää: abortti oli Rooman aikaan laillinen ja helposti saatavilla, ja keskustelu aiheesta oli toisinaan kiivasta. Jopa useimmat argumentit, molemmin puolin, kuulostavat yllättävän nykyaikaisilta. (Ilmestynyt 2010)

  Lisää samasta aiheesta: Antiikin aborttimenetelmät

 • Euroopan liberaalit erehtyivät: Obama ei ollutkaan niin hyvä tyyppi kuin piti

  Yksi tärkeimmistä syistä Barack Obaman suosioon Euroopassa on hänen Bushia liberaalimpi uskonnollinen kantansa. Muilta osin eurooppalaiset liberaalit ovat saaneet pettyä: käsitys Obamasta USA:n ulkopolitiikan muuttajana on vailla pohjaa. (Ilmestynyt 2012)

   

 • Alkukristittyjen pasifismia ei ollut olemassa

  Varhaisia kristittyjä sanotaan toisinaan ehdottomiksi pasifisteiksi. Heidän kirjoituksensa kuitenkin paljastavat, että mitään yhtenäistä linjaa ei ollut. Jotkut kristityt vastustivat sotaa ja armeijaa, jotkut sallivat ne, ja jotkut olivat itse sotilaita. (Ilmestynyt 2008)

 • Näin Jumalan pitäisi ilmoittaa itsensä!

  Siinä on kyllä saanut käydä virheitä

  Jumalan ilmoittaman viestin pitää olla kaikin puolin täydellistä. Viestin tulee olla paitsi kaikin puolin tarkkaa, myös täysin yksiselitteistä ja ymmärrettävää kaikille ihmisille kaikkina aikoina. Eihän Jumalalta voi odottaa vähempää, eihän? (Ilmestynyt 2013)

  Lisää samasta aiheesta: 
  ... ja kiertääkö Aurinko Maata? 
  Raamatussa π = 3

 • Uskontoa ja politiikkaa saa kyllä sekoittaa, kunhan et ole konservatiivi

   

   

   

  Periaateella ”uskontoa ja politiikkaa ei saa sekoittaa” vastustetaan konservatiivisia ajatuksia politiikassa. Keskustelu on kuitenkin asenteellista: arvoliberaalia ja vasemmistolaista politiikkaa perustellaan Jeesuksella koko ajan. Tarkista lähteet, jos et usko. (Ilmestynyt 2011)

 • Nämä kohdat eivät kuulu Raamattuun

   

  Kaksi suosittua kertomusta, jotka löytyvät meidän Raamatustamme, eivät kuuluneet alkuperäiseen Uuteen Testamenttiin (Joh. 7:53–8:11 ja Mark. 16:9–20). Sekä konservatiivi- että liberaalitutkijat ovat asiasta täysin varmoja. (Ilmestynyt 2012)

 • Ateisti: olet huomaamattasi samaa mieltä Jumalasta hihhulikristityn kanssa

  Ihmeitä ja maagisia asioita tapahtuisi varmasti paljon – sikäli kun Jumala olisi olemassa. Tästä hihhuli ja ateisti ovat täysin samaa mieltä. Kristinuskon historiassa käsitys on kuitenkin marginaalinen: tieteen vallankumous perustui siihen uskoon, että Jumala on luonut muuttumattomat luonnonlait. (Ilmestynyt 2013)

   

 • Lasten valtakunta

  "Herra on henki, ja missä Herran Henki on, siellä on vapaus." Eikä tämä ole satu: sen huomaa ken kokeilee. (Ilmestynyt 2006)

 • Piipunperien ilosanoma

  Luulouskon sankari koettaa synnytellä hyviä hedelmiä kokoukseen osallistumisella, rukouksella ja raamantunluvulla, ja tukahduttaa Jumalan antaman oikean synnintunnon

  . (Ilmestynyt 2008)

 • Täydellä sydämellä

  "Mikä täyttäisi pysyvästi sydämeni ja samalla tyydyttäisi kasvavan elämänjanoni?" (Ilmestynyt 2006)

 • Pääkirjoitus: Armon väärinkäyttöä ja vanhentunut testamentti?

  Jumalan suunnitelmaan kuuluu ehdoton laki ja täysi armahdus. (Ilmestynyt 2006, pääkirjoitus)

 • Miksi en luopuisi rahasta vain symbolisesti?

   

  Jeesus ja rikas mies -kertomuksesta esitetään toisinaan yleistävä tulkinta: kaikesta omaisuudesta luopuminen olisi tärkeä osa kristityn elämää. Raamatun lukija ei voi kuitenkaan seurata Jeesusta käytännössä kuten rikas mies. Sitä, että rahoista pitäisi kuitenkin luopua käytännössä, on vaikea perustella. (Ilmestynyt 2010)

 • Tästä syystä kristittyjen tulisi kuunnella Paavalia ennen Jeesusta

  Paavali, paha porvari (2007)

  Jeesuksen sanat ovat Raamatun tärkein osa, eikö vain? Harvat huomaavat, että tämä hurskaan kuuloinen ajatus on ristiriitainen. Jeesuksen mukaan Mooseksen laki säilyy ikuisesti, mutta Moosesta ei silti noudata kukaan. Mikä ratkaisuksi? (Ilmestynyt 2011, pääkirjoitus)

 • Kasvualusta

   

  Jokaisen kristityn olisi tärkeä säilyttää yhteys toisiin uskovaisiin, vaikka seurakuntaa fyysisenä kokoontumispaikkana ei aina löytäisikään. (Ilmestynyt 2011)

Haku