Cross Section
ETUSIVU UUSIN NUMERO TOIMITUS JA YHTEYDET
AIHEPIIRIT: Apologia Myytinmurtajat Tiede & Filosofia Usko & Teologia Yhteiskunta
Ihmiset & Vapaa-aika Kolumnit Novellit Ristin kilta -jutut NUMEROT 2006- IN ENGLISH

Aihepiiri: Ristin kilta -aiheiset jutut


Harrastaako opiskelija?

Aalto-yliopiston opiskelijan arki täyttyy jo koulunkin puolesta, mutta välillä löytää teekkarikin aikaa uppoutuakseen harrastuksiinsa. Haastattelimme muutamaa Ristin killan jäsentä heidän harrastuksistaan. (Ilmestynyt 2014)Lapinreissu 2014: Hohtavia hankia ja pääsiäisriemua

Ristin kilta järjesti tänäkin vuonna perinteisen pääsiäisretken Lappiin. Ensimmäiset retket järjestettiin jo 1940-luvulla. Tällä kertaa mukana oli 24 ristinkiltalaista sekä viisi teekkaria Tampereen kristityistä teekkareista (TKrT). Aurinko paistoi koko matkan ajan ja keväthanget hohtivat, joten säänkin puolesta oli oikein mukava matka. Mukana oli niin iloisia fukseja kuin virkeitä vanhoja partoja, joista osalle tämä reissu oli jo yhdeksäs. (Ilmestynyt 2014)Ristin killan kasvot

Mikä on kristityille teekkareille tärkeätä heidän uskossaan? Ja mikä saa heidät viettämään aikaa yhdessä? Viisi Ristin killan vakiokasvoa vastasi kahteen kysymykseen. (Ilmestynyt 2012)


8 huhua Ristin killasta: päivitä käsityksesi

Mitä Ristin killassa tapahtuu ja millaisia käsityksiä sen kävijöillä on maailmasta? Entä millainen kuva on muodostunut ulospäin? Tarkista huhut ja gallup. (Ilmestynyt 2009)


Siperia opetti

Toukokuun 13. päivänä me kuusi nuorta kokoonnuimme Helsinkiin lähteäksemme lähetystyöhön Etelä-Siperiaan. (Ilmestynyt 2013)


Miten kristitty teekkari perustelee uskonsa?

Stereotypioita insinöörimäisestä ajattelusta tietävät kaikki. Mutta mitä tapahtuu, kun teekkari uskoo Jeesukseen? Soveltaako hän taitojaan uskonnollisiin kysymyksiin? Tiedustelimme kuudelta teekkarilta sitä, miksi he pitävät totena kristinuskon keskeisiä käsityksiä, ja sitä, mitä he ajattelevat 'uskon' ja 'tiedon' olevan. (Ilmestynyt 2010)

Lisää samasta aiheesta: Uskonto ja tiede: Mitä kristitty teekkari ajattelee?


"Previously on RK ..."

Katkelmia Ristin killan historiasta – muun muassa kielletty bisnes, saapasfirman osakkeet, tuhopoltto ja maailmanennätysyritys. (Ilmestynyt 2009)


Ihmiskuvan vaikutus bisnekseen oivalletaan liian harvoin

Helsingin Energian t&k-päällikkö Jussi Palolan mukaan ihmiskuvan vaikutus pitäisi oivaltaa päätöksenteossa paremmin. ”Me tekniikan ja bisnesalan ihmiset luulemme usein olevamme täysin rationaalisia päätöksentekijöitä, ja arvokäsitykset saatetaan esittää ikään kuin tieteellisinä tuloksina.” (Ilmestynyt 2011)


Uhkapelin vapaus

Pokeri on taitopeli, jossa parhaat tekevät rahaa. Aivan kuten golfissa tai jääkiekossa, sanoo nettipokerilla elantonsa ansaitseva Mikko Luttinen. Uhkapeliin liitettyä paheellisuuden leimaa hän pitää asiattomana. (Ilmestynyt 2008)


Luoja aloitti luottamuksesta

"Raamatun mukaan uskoontulossa ei ole kyse siitä, onko kaikesta ihan varma. Jumala adoptoi lapsekseen sen, joka suostuu ottamaan herrakseen Jeesuksen", sanovat Essi ja Daniel. (Ilmestynyt 2007)


Mustavalkoinen mieli

Kristitty hevibändi Veni Domine varasti Juhani Palttalan sydämen. Mies mustan kuoren alla soittaa uskostaan epäsuorin sävelin. (Ilmestynyt 2006)


"Singaporessa opin uskon perusasioita"

Avoimempi kulttuuri uskonasioissa nosti Minnan karvat pystyyn vaihtarivuoden aluksi, mutta tunkeilevat kysymykset auttoivat häntä selvittämään asioita itselleen. (Ilmestynyt 2006)


Elämäsi jatko-osa voi olla edeltäjäänsä parempi

Elämäsi jatko-osa voi olla edeltäjäänsä parempi. Trailereita esittää Ristin kilta. (Ilmestynyt 2010, mainos)


Parhaat bileet on aina jatkoilla

Parhaat bileet on aina jatkoilla. Ilmaisia lippuja elämäsi juhliin jakaa Ristin kilta. (Ilmestynyt 2009, mainos)