Cross Section
ETUSIVU UUSIN NUMERO TOIMITUS JA YHTEYDET
AIHEPIIRIT: Apologia Myytinmurtajat Tiede & Filosofia Usko & Teologia Yhteiskunta
Ihmiset & Vapaa-aika Kolumnit Novellit Ristin kilta -jutut NUMEROT 2006- IN ENGLISH

Aihepiiri: Myytinmurtajat


Ateisti: olet huomaamattasi samaa mieltä Jumalasta hihhulikristityn kanssa

Ihmeitä ja maagisia asioita tapahtuisi varmasti paljon – sikäli kun Jumala olisi olemassa. Tästä hihhuli ja ateisti ovat täysin samaa mieltä. Kristinuskon historiassa käsitys on kuitenkin marginaalinen: tieteen vallankumous perustui siihen uskoon, että Jumala on luonut muuttumattomat luonnonlait. (Ilmestynyt 2013)


Nämä kohdat eivät kuulu Raamattuun

Kaksi suosittua kertomusta, jotka löytyvät meidän Raamatustamme, eivät kuuluneet alkuperäiseen Uuteen Testamenttiin (Joh. 7:53–8:11 ja Mark. 16:9–20). Sekä konservatiivi- että liberaalitutkijat ovat asiasta täysin varmoja. (Ilmestynyt 2012)


Uskontoa ja politiikkaa saa kyllä sekoittaa, kunhan et ole konservatiivi

Periaateella ”uskontoa ja politiikkaa ei saa sekoittaa” vastustetaan konservatiivisia ajatuksia politiikassa. Keskustelu on kuitenkin asenteellista: arvoliberaalia ja vasemmistolaista politiikkaa perustellaan Jeesuksella koko ajan. Tarkista lähteet, jos et usko. (Ilmestynyt 2011)


Näin Jumalan pitäisi ilmoittaa itsensä!

Jumalan ilmoittaman viestin pitää olla kaikin puolin täydellistä. Viestin tulee olla paitsi kaikin puolin tarkkaa, myös täysin yksiselitteistä ja ymmärrettävää kaikille ihmisille kaikkina aikoina. Eihän Jumalalta voi odottaa vähempää, eihän? (Ilmestynyt 2013)

Lisää samasta aiheesta:
* ... ja kiertääkö Aurinko Maata?
* Raamatussa π = 3


Alkukristittyjen pasifismia ei ollut olemassa

Varhaisia kristittyjä sanotaan toisinaan ehdottomiksi pasifisteiksi. Heidän kirjoituksensa kuitenkin paljastavat, että mitään yhtenäistä linjaa ei ollut. Jotkut kristityt vastustivat sotaa ja armeijaa, jotkut sallivat ne, ja jotkut olivat itse sotilaita. (Ilmestynyt 2008)


Euroopan liberaalit erehtyivät: Obama ei ollutkaan niin hyvä tyyppi kuin piti

Yksi tärkeimmistä syistä Barack Obaman suosioon Euroopassa on hänen Bushia liberaalimpi uskonnollinen kantansa. Muilta osin eurooppalaiset liberaalit ovat saaneet pettyä: käsitys Obamasta USA:n ulkopolitiikan muuttajana on vailla pohjaa. (Ilmestynyt 2012)


Aborttikeskustelua 2000 vuoden takaa

Abortti on helppo mieltää nykyaikaiseksi lääketieteen toimenpiteeksi, johon antiikin teksteillä ei ole mitään sanottavaa. Historia saattaakin yllättää: abortti oli Rooman aikaan laillinen ja helposti saatavilla, ja keskustelu aiheesta oli toisinaan kiivasta. Jopa useimmat argumentit, molemmin puolin, kuulostavat yllättävän nykyaikaisilta. (Ilmestynyt 2010)

Lisää samasta aiheesta: Antiikin aborttimenetelmät


Lapset keksivät uskon jumaliin aikuisten opetuksesta riippumatta

Yksi ateistien suosimista perusteista maailmankuvalleen on väite, että lapset syntyvät ateisteina. Viimeisen 10–15 vuoden aikana tehty kokeellinen psykologian tutkimus kuitenkin kiistää tämän retoriikan kokonaan. (Ilmestynyt 2009)


Lesken lantit Raamatussa vastaavat nykyrahassa jopa 3 euroa

Rahan voimakas inflaatio hämärtää herkästi käsityksen siitä, miten suurta summaa lesken lantit vastaisivat tänä päivänä. Ehkä yllättäen vastaus on parin euron, ei parin sentin suuruusluokassa. (Ilmestynyt 2010)


Paavali, paha porvari

Paavali ei määrännyt missään vaiheessa kristittyjä luovuttamaan varojaan yhteiseen kassaan, vaan avustamaan Jerusalemin köyhiä, joita vuosien 47–48 nälänhätä kohtasi. (Ilmestynyt 2007)

Lisää samasta aiheesta: "Talousjärjestelmästä ei ole ehdotonta käskyä"