Cross Section
ETUSIVU UUSIN NUMERO TOIMITUS JA YHTEYDET
AIHEPIIRIT: Apologia Myytinmurtajat Tiede & Filosofia Usko & Teologia Yhteiskunta
Ihmiset & Vapaa-aika Kolumnit Novellit Ristin kilta -jutut NUMEROT 2006- IN ENGLISH

Aihepiiri: Kolumnit


Mietteitä yhteiskristillisyydestä

”Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä.” (Joh. 17:21)

Tämä Jeesuksen rukous kristittyjen ykseyden puolesta ravistelee jokaista, joka edes jollakin tavalla ottaa sen todesta ja näkee hajaannuksen, jossa kristityt tänä päivänä elävät. Mutta toteutuuko Jeesuksen rukous nykypäivän yhteiskristillisyydessä? (Ilmestynyt 2014)Kasvualusta

Jokaisen kristityn olisi tärkeä säilyttää yhteys toisiin uskovaisiin, vaikka seurakuntaa fyysisenä kokoontumispaikkana ei aina löytäisikään. (Ilmestynyt 2011)


Ajattelen, siis olen

Tiedostaminen on päivän sana: siitä on tullut synonyymi kaiken sallivalle suvaitsevaisuudelle. Eri mieltä olevat leimataan ajattelukyvyttömiksi tiukkapipoiksi. Mutta kuinka moni tiedostava ihminen menee vain virran mukana, koska se on helppoa? (Ilmestynyt 2010)


Tästä syystä kristittyjen tulisi kuunnella Paavalia ennen Jeesusta

Jeesuksen sanat ovat Raamatun tärkein osa, eikö vain? Harvat huomaavat, että tämä hurskaan kuuloinen ajatus on ristiriitainen. Jeesuksen mukaan Mooseksen laki säilyy ikuisesti, mutta Moosesta ei silti noudata kukaan. Mikä ratkaisuksi? (Ilmestynyt 2011, pääkirjoitus)


Tieteellistä uskoa

Tänä vuonna tätä lehteä on luotsannut humanistinainen, mutta pääosan jutuista on kirjoittanut aidoista teekkareista koostuva toimitus. He haastavat ajattelemaan, kyseenalaistamaan ja tutkimaan asioita. Voiko teekkari uskoa Jumalaan? Onko ylösnousemus tieteellisesti järkeenkäypää? Mitä alkukristityt ajattelivat abortista? (Ilmestynyt 2010, pääkirjoitus)


Miksi en luopuisi rahasta vain symbolisesti?

Jeesus ja rikas mies -kertomuksesta esitetään toisinaan yleistävä tulkinta: kaikesta omaisuudesta luopuminen olisi tärkeä osa kristityn elämää. Raamatun lukija ei voi kuitenkaan seurata Jeesusta käytännössä kuten rikas mies. Sitä, että rahoista pitäisi kuitenkin luopua käytännössä, on vaikea perustella. (Ilmestynyt 2010)


Sananvapaus – nauti vielä kun pystyt?

Netti on lisännyt paitsi sananvapautta, myös intoilua sen rajoittamiseksi. (Ilmestynyt 2010)


Kun teekkarin kritiikki pettää: Miksi ateisti ei voi keksiä tiedettä itse?

Luonnontieteen filosofisen perustan arviointi saattaa kuulostaa täydeltä ajanhukalta, sillä tiede toimii loistavasti. Itsestäänselvyyksinä pidetyt tieteen taustaoletukset, kuten ateismi, pääsevät tällä tavoin kritiikittä "kriittisenkin" ihmisen ajattelusta läpi. (Ilmestynyt 2009, pääkirjoitus)


Humanistin päiväkirja

"Luonnontieteet voivat vastata kysymykseen kuinka, mutta eivät miksi. Miksi me olemme täällä? Mikä on elämän tarkoitus? Humanistisiin tieteisiin taas kuuluu kaiken kyseenalaistaminen ja alati uusien näkökulmien etsiminen." (Ilmestynyt 2009)


Rakastathan

"Kristittyjen yhteisöjen pitäisi olla turvallisia paikkoja, jonne ihminen uskaltaa tulla tietäen, että hänet hyväksytään omana itsenään." (Ilmestynyt 2009)


Sukupuolten sodassa kunnioitus yllättää

Miehet ja naiset hoitavat asiansa yleensä joko perinteisen tai feministisen mallin mukaan. Näitä vastakkaiselta kuulostavia tapoja yhdistää se, että toinen sukupuoli ei ole ystävä, vaan vihollinen. (Ilmestynyt 2008, pääkirjoitus)


Pääkirjoitus (2007)

"Jesus is the answer. Who is nailed to the plus sign? I hate top posting." (Ilmestynyt 2007)


Pate profeetan palsta

"Pitkin historiaa ihmiset ovat oivaltaneet nykyistä paremmin, että Luojan rangaistessa heitä vika ainakin saattaa olla heissä itsessään. Länsimaisessa kulttuurissa, jossa kaikki lähtee ihmisen mittapuusta, tämän älyäminen on vaikeaa." (Ilmestynyt 2007)


Armon väärinkäyttöä ja vanhentunut testamentti?

Jumalan suunnitelmaan kuuluu ehdoton laki ja täysi armahdus. (Ilmestynyt 2006, pääkirjoitus)


Suomen uusi herra

Europissisten viettelevää vaatetusta on pidetty paheellisena, mutta miksi samaan aikaan monien mielestä on tekopyhää arvostella Lordin hengellisesti arveluttavia asusteita? (Ilmestynyt 2006)


Suvaitsevaista luonnonsuojelua

"Ei roskaaminen ketään haittaa. Kaupungilla on työntekijät, jotka siivoavat meidän jälkemme. Se on vihreän aatteen mukaista, että heille annetaan töitä." (Ilmestynyt 2006)


Jätän sulle

Seurusteluasiat olivat kirjoittajan vakaumukselle vaikea pala: "En tasan luottanut Jumalan arvostelukykyyn löytää minulle odotuksiani vastaava puoliso." (Ilmestynyt 2006)


Tunteiden viemää

"Jos tunteet määrittelevät sen, miten ihminen kulloinkin toimii, toisista muodostuu helposti itsekkäiden tarpeiden välineitä. Tunteet ovat todellisia, mutta subjektiivisia." (Ilmestynyt 2006)


Täydellä sydämellä

"Mikä täyttäisi pysyvästi sydämeni ja samalla tyydyttäisi kasvavan elämänjanoni?" (Ilmestynyt 2006)