Cross Section
ETUSIVU UUSIN NUMERO TOIMITUS JA YHTEYDET
AIHEPIIRIT: Apologia Myytinmurtajat Tiede & Filosofia Usko & Teologia Yhteiskunta
Ihmiset & Vapaa-aika Kolumnit Novellit Ristin kilta -jutut NUMEROT 2006- IN ENGLISH

Aihepiiri: Ihmiset & Vapaa-aika


Miten sopivat yhteen akateeminen vapaus,
vastuu ja armo?

Yliopisto-opiskelijat Suomessa nauttivat laajaa akateemista vapautta. Valmistumisaikojen nopeuttamiseksi vapautta on rajattu ja halutaan rajata edelleen, mutta onko samalla unohtumassa opiskelijoiden hyvinvointi? Ja mahtuuko koulutusjärjestelmään armollisuus? (Ilmestynyt 2014)Fingerporin isä Pertti Jarla: ”Jos rukous voisi todistetusti vaikuttaa, kääntyisin”

Fingerporin piirtäjä Pertti Jarla haluaisi ihmisten ajattelevan omilla aivoillaan, olipa kyse Jumalaa puolustavista tai Jumalaa vastaan esitetyistä argumenteista. (Ilmestynyt 2012)


40 Years of Rock and Roll for Christ

– An Interview with John Schlitt of Petra –

Petra was founded in 1972 as one of the first Christian rock bands. This summer they came to Finland, and we got the chance to interview their energetic 63-year old vocalist John Schlitt. (Published 2013 – in English)


Ihmiskuvan vaikutus bisnekseen oivalletaan liian harvoin

Helsingin Energian t&k-päällikkö Jussi Palolan mukaan ihmiskuvan vaikutus pitäisi oivaltaa päätöksenteossa paremmin. ”Me tekniikan ja bisnesalan ihmiset luulemme usein olevamme täysin rationaalisia päätöksentekijöitä, ja arvokäsitykset saatetaan esittää ikään kuin tieteellisinä tuloksina.” (Ilmestynyt 2011)


Siperia opetti

Toukokuun 13. päivänä me kuusi nuorta kokoonnuimme Helsinkiin lähteäksemme lähetystyöhön Etelä-Siperiaan. (Ilmestynyt 2013)


Konegospel astuu tanssimatoille

Tanssimattopeleissä voi kuulla nykyisin myös suomalaisen eurodance-yhtye G-Poweredin kappaleita. Bändin jäsenet tunnustautuvat kysyttäessä kristityiksi, mutta sanansa he sijoittavat pääasiassa rivien väleihin. "Pyrimme tekemään musiikkia, jota voi soittaa myös diskoissa ja baareissa", he perustelevat. (Ilmestynyt 2008)


Ristin killan kasvot

Mikä on kristityille teekkareille tärkeätä heidän uskossaan? Ja mikä saa heidät viettämään aikaa yhdessä? Viisi Ristin killan vakiokasvoa vastasi kahteen kysymykseen. (Ilmestynyt 2012)


Uhkapelin vapaus

Pokeri on taitopeli, jossa parhaat tekevät rahaa. Aivan kuten golfissa tai jääkiekossa, sanoo nettipokerilla elantonsa ansaitseva Mikko Luttinen. Uhkapeliin liitettyä paheellisuuden leimaa hän pitää asiattomana. (Ilmestynyt 2008)


Mustavalkoinen mieli

Kristitty hevibändi Veni Domine varasti Juhani Palttalan sydämen. Mies mustan kuoren alla soittaa uskostaan epäsuorin sävelin. (Ilmestynyt 2006)


Luoja aloitti luottamuksesta

"Raamatun mukaan uskoontulossa ei ole kyse siitä, onko kaikesta ihan varma. Jumala adoptoi lapsekseen sen, joka suostuu ottamaan herrakseen Jeesuksen", sanovat Essi ja Daniel. (Ilmestynyt 2007)


Kun kivijumalan karma ei auta

Iiro ja Jessica Rantanen ovat nähneet, että Jumala ei löydy new age -uskontojen karmasta. Ennen kuin he lähtivät kertomaan Jeesuksesta Intian Goaan, he olivat itse rummuttaneet metsässä hakemassa yhteyttä henkiin ja kokeilleet kaikki keksimänsä loitsut. (Ilmestynyt 2008)


Loppuun rämmitty

"Tulin uskoon viitisen vuotta sitten, mutta käytännössä takkusin Jumalan edessä rajusti ja usein", kertoo Riina, joka makasi vuosi takaperin sairaalassa itsemurhayrityksen seurauksena kuukausia. (Ilmestynyt 2007)


"Singaporessa opin uskon perusasioita"

Avoimempi kulttuuri uskonasioissa nosti Minnan karvat pystyyn vaihtarivuoden aluksi, mutta tunkeilevat kysymykset auttoivat häntä selvittämään asioita itselleen. (Ilmestynyt 2006)