Cross Section
ETUSIVU UUSIN NUMERO TOIMITUS JA YHTEYDET
AIHEPIIRIT: Apologia Myytinmurtajat Tiede & Filosofia Usko & Teologia Yhteiskunta
Ihmiset & Vapaa-aika Kolumnit Novellit Ristin kilta -jutut NUMEROT 2006- IN ENGLISH

Täydellä sydämellä

Tuomo Kujanpää "Petteri Nummelin puolustaa täydellä sydämellä!" – tässä valittu poiminta selostuskopista toukokuisista jääkiekon MM-kilpailuista. Nummelin todella puolusti täydellä sydämellä: jääkiekkovaikuttaja Juhani Tammisen mukaan niin hyvin, että hän oli ehdottomasti kisojen paras pelaaja. Onnistujia onneksi löytyy muualtakin: jokainen meistä tekee parhaansa mukaan sellaisia asioita, joista on innostunut. Mutta mikä saa meidät innostumaan ja täyttää sydämemme?

Vastauksia lienee melkein yhtä paljon kuin niitä, joilta kysytään. Minun ensimmäinen suuri rakkauteni oli jalkapallo. Orastavaa menestystä lajissa alkoi tulla, mutta koska se ei tuonut pysyvää tyydytystä, innostus lajiin laimeni. Mikä ratkaisuksi ongelmaan – lajinvaihto totta kai.

Niinpä siirryin koripalloon, sitten rullalautailuun, sen jälkeen lumilautailuun ja niin eteenpäin. Kun menestyksestä ei tullut pysyvää täytettä sydämeeni, aloin harrastaa erästä hieman passiivisempaa lajia: musiikin kuuntelua. Ensin kuuntelin metallia, mutta kun se alkoi maistua liian pitkään syödyltä purukumilta, siirryin trendikkäästi grungeen ja lopulta brittipoppiin. Musiikin lisäksi päätin löytää myös hyvän tyttöystävän, koska ajattelin sen tuovan nostetta elämääni.

Tyttö löytyikin ja seurustelu sujui alkuun ihan hyvin. Mutta sitten osin oman itsekkyyteni takia jouduin hylätyksi. Tyttöystäväkään ei näyttänyt ratkaisevan kasvavia ongelmiani. Joskus mennessäni yksin nukkumaan perjantai-illan jälkeen mietin, kuinka tyhjä sisimpäni todellisuudessa oli. Kaverit, opiskelumenestys ja lukuisat muut asiat mahtuivat sydämeeni, mutta eivät täyttäneet sitä pysyvästi ja kokonaan: aina jäi tyhjää tilaa, joka aiheutti tyytymättömyyttä, epämukavuutta ja rauhattomuutta. Mikä täyttäisi pysyvästi sydämeni ja samalla tyydyttäisi kasvavan elämänjanoni?Jossain törmäsin ranskalaisen matemaatikon ja filosofin Blaise Pascalin sanoihin: "Jokaisen ihmisen sisimmässä on Jumalan muotoinen tyhjiö. Mikään luotu ei voi sitä täyttää, vain ja ainoastaan Luoja, jonka opimme tuntemaan Jeesuksen Kristuksen välityksellä."

Mietin, voisiko asia olla näin. Kokemukseni vuosien varrelta puhuivat ajatuksen todenmukaisuuden puolesta. Mitä jos olinkin etsinyt tarkoitusta elämääni asioista, jotka ovat luonteeltaan katoavia ja ovat sinänsä tärkeitä, mutta ikäänkuin palapelin paloja väärään paikkaan? Mitä jos oikea pala sydämeni tyhjyyteen olikin Jumalan rakkaus ja armo, joka ei perustu onnistumisiini, eikä kaadu epäonnistumisiin?

Luin Raamatusta Jeesuksen sanat "Minä olen tullut, että teillä olisi elämä ja yltäkylläisyys". Ne rohkaisivat minua, mutta laittoivat myös miettimään perusteellisesti elämääni. Olin elänyt elämääni itsekkäästi ja tunnistin sydämessäni tarpeen saada itsekkyys anteeksi – eikä vain ihmisiltä, joita olin loukannut, vaan myös Jumalalta.

Muistin lukeneeni ja kuulleeni, että Jeesus meni ristille juuri sen takia, että hän halusi kantaa rangaistuksen synneistämme ja antaa ne anteeksi. Tästä rohkaistuneena päätin eräs ilta omassa sängyssäni rukoilla: "Jeesus, tunnustan syntini, anna ne anteeksi, tule sydämeeni ja täytä se elämälläsi." Rukoukseni kuultiin: Jumala antoi syntini anteeksi, tuli sydämeeni ja antoi uuden elämän. Muutoksesta todisti rauha sydämessä.

Siitä illasta lähtien elämäni on ollut elämää täydellä sydämellä – nyt jo yhdeksän vuoden ajan. Elämän tyhjyys ja tarkoituksettomuus ovat pysyvästi poissa. Rohkaisen sinuakin pyytämään samaa kuin minä. Oikea pala tyhjään paikkaan sydämessäsi on löydettävissä. Älä lannistu, vaikka et olisikaan ennen rukoillut: Jumala on luvannut kuulla ja vastata sinulle. "Avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua" (Ps.50:15). "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä" (Joh.3:16).

Jos haluat, mailaa minulle – aloitetaan rakentava sähköpostikeskustelu.


   

"Jokaisen ihmisen sisimmässä on Jumalan muotoinen tyhjiö. Mikään luotu ei voi sitä täyttää, vain ja ainoastaan Luoja."