Cross Section
ETUSIVU UUSIN NUMERO TOIMITUS JA YHTEYDET
AIHEPIIRIT: Apologia Myytinmurtajat Tiede & Filosofia Usko & Teologia Yhteiskunta
Ihmiset & Vapaa-aika Kolumnit Novellit Ristin kilta -jutut NUMEROT 2006- IN ENGLISH

Puuhanurkka

Jaripekka Juhala – 6.9.2014

Katso tarvittaessa ratkaisut.

Etsi sanat!

Ruudukossa mutkittelee kymmenen Ristin kiltaan liittyvää sanaa niin, että seuraava kirjain voi aina olla ylhäällä, alhaalla, vasemmalla tai oikealla. Jokainen ruudukon kirjain kuuluu johonkin sanaan. Miten löydetyt sanat liittyvät Ristin kiltaan?


Laskennallisen teologian harjoitustehtäviä

1. Juutalaisten temppelin kaikkeinpyhimmän pimeydessä oli lattian nurkassa hämähäkki. Vastaisessa ylänurkassa oli kärpänen. Huone oli kuution muotoinen, sivun pituus 20 kyynärää. (1.Kun. 6:20) Kuinka monella silmällä hämähäkki näki kärpäsen?
2. Kuultuaan ystävänsä Lasaruksen olevan kuolemaisillaan, Jeesus viivytteli kaksi päivää ennen kuin lähti hänen luokseen. Kun Jeesus saapui paikalle, Lasarus oli ollut kuolleena neljä päivää. (Joh. 11) Kuinka monta päivää aiemmin Jeesuksen olisi pitänyt lähteä ehtiäkseen pelastamaan Lasaruksen?
3. Daavid lähtee ystävänsä Joonatanin luo (1.Sam. 20:1), ja lähettää kirjekyyhkyn kertomaan tulostaan. Viestin saatuaan Joonatan lähtee vastaan. Molemmat lähettävät kyyhkyn aina heti takaisin. Ihmisen nopeus on 5 km/h, kyyhkyn 100 km/h. Kuinka monta kertaa pidemmän matkan kyyhky on kulkenut kuin Daavid, kun miehet tapaavat?
4. Entä kuinka monta kertaa pidemmän matkan Daavid kulki kuin Joonatan?
5. Jos avioliitto kestäisi aina kunnes kuolema erottaa (Matt. 19:6), kuinka monta avioliittoa ihmisillä voisi keskimäärin olla elämän aikana maksimissaan? (Avioliitto on avioeste.)
6. Temppelin altaan korkeus on noin 5 kyynärää, kehä 30 ja halkaisija 10. (1.Kun. 7:23, 2.Aik. 4:2) Yksi kuutiokyynärä on noin kahdeksan bat-mittaa. Mikä on näillä tiedoilla tarkin mahdollinen arvio altaan tilavuudesta bat-mittoina, kun allas oletetaan lieriöksi?
7. Entä jos allas oletetaan puolipalloksi?


Nonogrammeja