Cross Section
ETUSIVU UUSIN NUMERO TOIMITUS JA YHTEYDET
AIHEPIIRIT: Apologia Myytinmurtajat Tiede & Filosofia Usko & Teologia Yhteiskunta
Ihmiset & Vapaa-aika Kolumnit Novellit Ristin kilta -jutut NUMEROT 2006- IN ENGLISH

Ristin killan kasvot

Mikä on kristityille teekkareille tärkeätä heidän uskossaan? Ja mikä saa heidät viettämään aikaa yhdessä?

Viisi Ristin killan vakiokasvoa vastasi näihin kysymyksiin:
1.) Mikä on sinulle tärkeintä uskossasi?
2.) Mitä Ristin kilta merkitsee sinulle tai mikä Ristin killassa on parasta?Saara Aarnio, 19, automaatio- ja systeemitekniikka

1.) Rauha Jumalan kanssa.

2.) Ristin killassa olen kokenut uskovien yhteyttä, tutustunut eri-ikäisiin ihmisiin ja päässyt järjestämään hauskoja tapahtumia ja osallistumaan niihin.


Pekka Tiilikainen, 25, energia- ja LVI-tekniikka

1.) Tärkeintä minulle on se, että uskoni koskettaa minua myös henkilökohtaisesti. Se ei ole vain yleinen oppi. Jumala on luonut minut lapsekseen, Hän rakastaa minua ja minulla on iankaikkisuus edessäni.

2.) Ristin kilta merkitsee ystäviä.


Mark Sevalnev, 26, DI / tietotekniikka

1.) Se, että usko antaa elämälle tarkoituksen. Hiukan avattuna: Usko antaa kaikille pienimmillekin tekemisilleni syvällisen merkityksen. Se asettaa asiat tärkeysjärjestykseen – jossa kärkipäähän kuuluvia ei esimerkiksi hankita rahalla – sekä tuo varmuuden ja turvallisuuden tunteen. Tiedän, että kaikki on rakastavan ja kaikkitietävän Jumalamme käsissä.

2.) Ihmiset. Täällä on tutustunut moneen huipputyyppiin. Yhdessä on tehty vaikka mitä – urheiltu, pelattu lautapelejä ja juteltu hengellisistä asioista. Viimeistä olen arvostanut paljon; joskus on ollut tosi tärkeää jakaa omia ajatuksia jollekulle, joka haluaa kuunnella.


Jasmiini Salo, 22, hammaslääketiede

1.) Ainutkertainen sanoma, jota mikään uskonto ei sisällä (en itse kutsu kristinuskoa uskonnoksi). Eli se, että Kristus on meidän puolestamme kuollut ristillä, eikä minun tarvitse tehdä mitään muuta oman pelastumiseni eteen kuin uskoa siihen. Jokapäiväisessä elämässä tärkeinä asioina pidän uskovien yhteyttä, uskovaa puolisoa, rukousta ja Raamatun tutkimista.

2.) Ristin killassa otetaan hyvin uudet ihmiset vastaan, ja kappeli-illoissa on hyviä puhujia.


Olli Syrjälä, 21, tietotekniikka

1.) Luottamus. Luotto siihen, että minua rakastetaan ja minusta pidetään huolta nyt ja iäisyydessä.

2.) Ristin kilta on iso osa elämääni. Se on kuin perhe: monia kiltalaisia näen monesti päivässä esimerkiksi lounaalla ja iltamenoissa. Kiltalaisten seurassa voi puhua, viettää aikaa tai tehdä hyvää samanhenkisten kanssa.   

Tietojen kokoaminen: Tuomas Kangasniemi