Cross Section
ETUSIVU UUSIN NUMERO TOIMITUS JA YHTEYDET
AIHEPIIRIT: Apologia Myytinmurtajat Tiede & Filosofia Usko & Teologia Yhteiskunta
Ihmiset & Vapaa-aika Kolumnit Novellit Ristin kilta -jutut NUMEROT 2006- IN ENGLISH

Cross Section 2012

Verkkolehti ilmestynyt 4.9.2012.


Fingerporin isä Pertti Jarla: ”Jos rukous voisi todistetusti vaikuttaa, kääntyisin”

Fingerporin piirtäjä Pertti Jarla haluaisi ihmisten ajattelevan omilla aivoillaan, olipa kyse Jumalaa puolustavista tai Jumalaa vastaan esitetyistä argumenteista.


Onko Raamattu muuttumaton?

Onko Raamatun sisältö säilynyt antiikista nykyaikaan kirjaimesta kirjaimeen muuttumattomana? Vai onko Raamattua päivitetty vuosituhansien varrella aina tarpeen mukaan?


Arkeologia on huuhaa-tiedettä: ”Suunnittelua” ei voi tunnistaa luotettavasti

Jopa asiantuntijat pitävät monia luonnon kivimuodostelmia, kuten Moai-patsaita ja Stonehengeä, suunniteltuina. Nämä arkeologiset teoriat perustuvat kuitenkin kehäpäätelmään, jossa muodostelmat oletetaan suunnitelluiksi etukäteen – ennen kuin suunnittelun tunnistaminen on määritelty testattavalla ja falsifioitavissa olevalla tavalla.


Euroopan liberaalit erehtyivät: Obama ei ollutkaan niin hyvä tyyppi kuin piti

Yksi tärkeimmistä syistä Barack Obaman suosioon Euroopassa on hänen Bushia liberaalimpi uskonnollinen kantansa. Muilta osin eurooppalaiset liberaalit ovat saaneet pettyä: käsitys Obamasta USA:n ulkopolitiikan muuttajana on vailla pohjaa.


Miten hyvä Jumala voi sallia pahaa?

Perinteisen vastauksen mukaan maailman pahuus seuraa ihmisten vapaasta tahdosta. Vapaa tahto ei kuitenkaan ole olemassa vapauden vuoksi, vaan siksi, että se mahdollistaa aidon hyväntahtoisuuden.


Seitsemän sinetin kirjakäärö

Raamatun Ilmestyskirjan ennustukseen sisältyy näky seitsemällä sinetillä suljetusta kirjakääröstä. Mitä kohtaamme siinä, ja mitä ennustus tarkoittaa? Onko ennustus taruja uskottavampi?


Nämä kohdat eivät kuulu Raamattuun

Kaksi suosittua kertomusta, jotka löytyvät meidän Raamatustamme, eivät kuuluneet alkuperäiseen Uuteen Testamenttiin (Joh. 7:53–8:11 ja Mark. 16:9–20). Sekä konservatiivi- että liberaalitutkijat ovat asiasta täysin varmoja.


Ristin killan kasvot

Mikä on kristityille teekkareille tärkeätä heidän uskossaan? Ja mikä saa heidät viettämään aikaa yhdessä? Viisi Ristin killan vakiokasvoa vastasi kahteen kysymykseen.