Cross Section
ETUSIVU UUSIN NUMERO TOIMITUS JA YHTEYDET
AIHEPIIRIT: Apologia Myytinmurtajat Tiede & Filosofia Usko & Teologia Yhteiskunta
Ihmiset & Vapaa-aika Kolumnit Novellit Ristin kilta -jutut NUMEROT 2006- IN ENGLISH

Erikoisnumero 2008

Verkkolehti ilmestynyt 19.8.2008.

Pääkirjoitus: Sukupuolten sodassa kunnioitus yllättää

Miehet ja naiset hoitavat asiansa yleensä joko perinteisen tai feministisen mallin mukaan. Vastakkaiselta kuulostavia tapoja yhdistää se, että toinen sukupuoli ei ole ystävä, vaan vihollinen.

Pokeri ja Jeesus tarjoavat pelimiesteekkarille vapauden

Pokeri on taitopeli, jossa parhaat tekevät rahaa. Aivan kuten golfissa tai jääkiekossa, sanoo nettipokerilla elantonsa ansaitseva Mikko Luttinen. Uhkapeliin liitettyä paheellisuuden leimaa hän pitää asiattomana.

Kristittyjen elinehto: kohdatkaa toiset ihmiset

Kirkkojen tyhjeneminen on kristityille melko uusi tilanne. Pastori Ari Puonnin mukaan kristinusko voi selvitä haasteesta elinkykyisenä vain, jos kristityt osaavat auttaa toisia ja kohdata heidät ilman perinteistä kirkkojärjestystä.

Aslan etsii lääkkeitä hetero- ja homofobiaan

"Meitä syytetään usein homofobian lietsomisesta: se on nokkela leima vähemmistömielipiteen edustajille. Kuitenkin me olemme auttaneet konservatiiveja kristittyjä hyväksymään homot ihmisinä."

Homoseksuaalisuus: "What would Jesus do?"

Jeesus ei puhunut homoista mitään, mutta ei myöskään raiskauksesta eikä vaimon hakkaamisesta. Kovin moni ei ole valmis päättelemään tästä, että raiskaaminen ja perheväkivalta ovat oikein.

Konegospel astuu tanssimatoille

Tänä syksynä tanssimattopeleissä kuulee myös suomalaisen eurodance-yhtye G-Poweredin kappaleita. Kysyttäessä bändin jäsenet tunnustautuvat kristityiksi, mutta sanansa he sijoittavat pääasiassa rivien väleihin. "Pyrimme tekemään musiikkia, jota voi soittaa myös diskoissa ja baareissa", he perustelevat.

Alkukristittyjen pasifismia ei ollut olemassa

Varhaisia kristittyjä sanotaan toisinaan ehdottomiksi pasifisteiksi. Heidän kirjoituksensa kuitenkin paljastavat, että mitään yhtenäistä linjaa ei ollut. Jotkut kristityt vastustivat sotaa ja armeijaa, jotkut sallivat ne, ja jotkut olivat itse sotilaita.

Piipunperien ilosanoma

Luulouskon sankari koettaa synnytellä hyviä hedelmiä kokoukseen osallistumisella, rukouksella ja raamantunluvulla, ja tukahduttaa Jumalan antaman oikean synnintunnon.

Lääketieteen pimeä puoli?

Hoitolaitoksessa työskennellessään parikymppinen "Sini" on epäillyt, onko nykyinen lääketiede mennyt hoivavietissään liian pitkälle. "Monet parantumattomasti sairaat, jotka olisivat normaalin järjestyksen mukaan kuolleet, jäävät nyt pitkäksi aikaa eloon", hän sanoo.

Kun kivijumalan karma ei auta

Iiro ja Jessica Rantanen ovat nähneet, että Jumala ei löydy new age -uskontojen karmasta. Ennen kuin he lähtivät kertomaan Jeesuksesta Intian Goaan, he olivat itse rummuttaneet metsässä hakemassa yhteyttä henkiin ja kokeilleet kaikki keksimänsä loitsut.