Cross Section
ETUSIVU UUSIN NUMERO TOIMITUS JA YHTEYDET
AIHEPIIRIT: Apologia Myytinmurtajat Tiede & Filosofia Usko & Teologia Yhteiskunta
Ihmiset & Vapaa-aika Kolumnit Novellit Ristin kilta -jutut NUMEROT 2006- IN ENGLISH

Islam: kuoleman kuunsirppi

HELMIKUUSSA 2006 Tanskan lähetystöt paloivat Lähi-idässä. Kymmenkunta ihmistä kuoli mellakoissa, kun muslimit suuttuivat profeettaansa esittävistä pilakuvista. Seuraavana kesänä Kanadassa paljastui hanke parlamentin räjäyttämiseksi [1] ja vuotta aiemmin Lontoon busseja pommitettiin. Lähi-idän terrori-iskuista on mahdoton pysyä edes laskuissa.

Toisinto pilakuvista koettiin, kun paavi vihjasi syyskuussa, että islamilla ja väkivallalla saattaisi olla yhteyttä toisiinsa. Suomessakin saatiin hieman epäjärjestystä viime kesänä, kun Hizbollahin lippuja liehuttanut ”rauhankulkue” oli karata vastamielenosoituksen päälle [2].

NETTIKIRJOITTAJA ja viime maaliskuun eduskuntavaalien ehdokas Jussi Halla-aho on sitä mieltä, että islam on täysimittaisessa sodassa länsimaailmaa vastaan. ”Muslimien retoriikka pilapiirrosmellakoiden ja Paavi-jupakan yhteydessä toi hyvin esiin sen, mitä mieltä he todella ovat. He kokevat käyvänsä sotaa.”

”Taisteluun kiihotetaan myös moskeijoissa, mistä on tehty paljastuksia muun muassa Britanniassa, Ruotsissa, Ranskassa ja Saksassa”, Halla-aho toteaa.

KANSAINVÄLINEN TERRORISMI ei ole ainoa asia, johon ammatikseen slaavilaisia kieliä tutkiva Halla-aho on kiinnittänyt huomiota vapaa-aikanaan.
Erityisesti hän kritisoi sitä, kuinka varauksetta Länsi-Euroopassa ollaan valmiita ottamaan sisään maahanmuuttajia muslimimaailmasta. Monikulttuurisuus on täällä taikasana, ja sitä pidetään vain ”rikkautena” ja ”voimavarana”.

”Jos haluamme, voimme uskotella poliittisen eliitin ja vasemmistoälymystön tavoin, että muslimit mukautuvat demokratiaan, kun he tulevat tänne”, islamin kriitikko piikittelee. Halla-ahon mielestä todellisuus kuitenkaan ei näytä siltä.

”Toissakeväisen kyselyn [4] mukaan 40 % Britannian muslimeista kannattaa islamilaisen sharia-lain käyttöönottoa muslimienemmistöisillä alueilla. 20 prosenttia pitää terrorismia oikeutettuna keinona poliittisten päämäärien ajamisessa”, hän kertoo.

Jussi Halla-aho

HALLA-AHO KEHOTTAA katsomaan myös rikostilastoja. ”Ruotsalaisten tutkimusten mukaan [5] maahanmuuttajat tekevät noin kaksinkertaisesti rikoksia kantaväestöön nähden, vaikka kaikki muut tekijät, kuten varallisuus, eliminoitaisiin aineistosta. Heistä noin puolet on muslimeja.”

”Tietyissä rikosryhmissä, kuten väkivallassa, ulkoeurooppalaisten osuus korostuu erityisesti. Esimerkiksi Oslossa 70 prosenttia raiskauksista on heidän tekemiään”, Halla-aho jatkaa.

”Valitettavasti havahtuminen islamin invaasioon on aika alkutekijöissään, mikä johtuu suurelta osin mediasta. Se on enimmäkseen niiden käsissä, jotka kannattavat monikulttuurisuutta”, hän harmistuu.

”Moni Hesarin tai Ylen asiakas ei yksinkertaisesti tiedä, mitä Euroopassa tapahtuu, koska tosiasioiden sanomista pidetään loukkaavana ja syrjivänä. Tieto ei ole salaista, mutta se on osattava onkia itse esille.”

ISLAM ITSESSÄÄNKIN herättää Jussi Halla-ahossa kylmiä väreitä. ”Sen kaikilla merkittävillä koulukunnilla on näkemyksiä, jotka eivät sovi yksiin yhteiskuntamme kanssa”, hän kuittaa. ”Esimerkkejä ovat mielipiteen ja uskonnon vapaus, naisten asema, sekä käsitys siitä, miten laaja fyysinen koskemattomuus ihmisellä on.”

Halla-aho korostaa asian tärkeyttä, sillä islamissa yhteiskunnan lait ja aatteen muu sisältö ovat erottamattomia paljon tiukemmin kuin muissa uskonnoissa. ”Islam ei jätä mahdollisuuksia rauhanomaiseen rinnaneloon. Se on poliittinen ideologia uskonnon kaavussa, mutta muslimit esittävät sen yhtenä uskontona muiden joukossa. Tämä riisuu aseet kulttuurirelativismia ihannoivalta länsiälymystöltä.”

”Jos islamia tarkasteltaisiin yhteiskunnallisena aatteena, sen tuhoisuudesta tuskin kiisteltäisiin”, Halla-aho jatkaa. ”Mitä mieltä olisimme liikkeestä, joka vaatii kuolemaa toisin ajatteleville, juutalaisille ja homoille? Itse asiassa esimerkkejä on Euroopankin lähimenneisyydessä, eikä niiden tuomittavuudesta tunnu olevan suurempaa erimielisyyttä.”

Yksityiskohtana Halla-aho palaa raiskauksiin. Ne eivät hänen mukaansa johdu vain siitä, että muslimikulttuurissa kasvaneet miehet eivät osaa pidätellä halujaan vähäpukeisten naisten keskellä. ”Muhammed sanoo Koraanissa eksplisiittisesti, että vääräuskoisten naisia voi käyttää hyväkseen – jopa silloin, jos nämä ovat naimisissa (suura 4:24).”

YLEINEN VASTA-ARGUMENTTI kritiikkiin on painottaa, että esimerkiksi terrorismi ei edusta ”oikeaa islamia”. Pahojen ilmiöiden sanotaan olevan äärisuuntaus, jollaisia on muidenkin uskontojen parissa.

Halla-ahon mielestä väite on tosiasioiden kieltämistä – ”tuhannen ja yhden yön satuja”, kuten hän blogissaan härnää lukijaa – mutta kärkäs kriitikko on keksinyt aiheesta paljon ajatusleikkejä.

”Voimme toki ajatella, että väkivalta on väärää islamia, mutta imaamit tuntuvat olevan avoimesti eri mieltä. Minä ainakin uskon ennemmin heitä kuin islam-tutkija Jaakko Hämeen-Anttilaa. Esimerkiksi Suomen muslimiyhdyskunnan johtaja Khodr Chebab sanoi, että Tanskan vastaiset reaktiot olivat oikeutettuja [6].”

”Yhtä lailla, jos väkivaltaa kannattavat vain ääriainekset, miksi sitten ’tavalliset’ muslimit eivät reagoi mitenkään siihen, mitä heille opetetaan?” Halla-aho argumentoi. ”Olennaista ei ole, että neljä viidestä muslimista ei ole itse valmis terrorismiin, vaan se, että he eivät puutu jäljelle jäävän 20 %:n toimintaan.”

”Emme tiedä moskeijoiden vihanlietsonnasta maltillisten muslimien ilmiantojen vaan länsimaisen tutkivan journalismin ansiosta”, Halla-aho jatkaa, ja viittaa muun muassa brittiläisen TV4:n tammikuiseen dokumenttiin [7].

Ohjelmassa käännynnäiseksi tekeytynyt toimittaja seurasi islamin opettajia saudirahoitteisissa moskeijoissa. Kuulijoita kehotettiin muun muassa ”elämään kuin valtio valtiossa, kunnes [he ovat] riittävän vahvoja vallankumoukseen”, ja menemään naimisiin murrosikää nuorempien tyttöjen kanssa.

”SUVAITSEVAISTEN” kansanliikkeiden symbioosi islamistien kanssa niittää satoaan Euroopassa jo nyt. Erityisen vakavina Halla-aho näkee islamin liiallisen puolustelun vaikutukset sananvapauteen.

”Muslimit ovat jo nyt onnistuneet siinä, että islamin arvostelu poliittisella tasolla on miltei mahdotonta”, hän suomii. ”Kun he rähjäävät, me etsimme aina syitä itsestämme.”

Halla-aho näkee saman kupletin muissakin yhteyksissä. ”Kun muslimit tuhoavat tai raiskaavat, median mielestä ongelma ei ole heidän käytöksensä, vaan pilakuva. Kun riehumisen vuoksi islamia pidetään väkivaltaisena uskontona, syyllinen onkin länsimaalainen, jolla on muka rasistinen ennakkoasenne.”

”Vastapuoli tulisi kohdata kuin aikuiset ihmiset”, Halla-aho arvostelee. ”Heiltä pitää vaatia vastuu omista teoistaan.”

SANANVAPAUS on Halla-ahon mielestä kohteliaisuutta tärkeämpää, vaikka provokaatioilla olisikin osuutensa konflikteihin. ”Jos oikeutta tietyn mielipiteen ilmaisuun ei käytetä riittävän usein, syntyy kirjoittamattomia sääntöjä siitä, mitä ei saa sanoa. Jos sananvapaudesta ei pidetä kiinni täysimääräisesti, se lakkaa olemasta”, hän lataa.

”Esimerkiksi Hesarissa kysyttiin Ayaan Hirsi Alilta, Somaliassa syntyneeltä islam-kriitikolta, onko pakko ärsyttää. Kun kontekstin tietää, minun vastaukseni on kyllä.”

Toisaalta Halla-aho huolestuu myös Euroopassa elävien muslimien itsensä puolesta. Huhtikuussa saksalainen oikeusistuin ei myöntänyt miehensä hakkaamaksi joutuneelle muslimivaimolle avioeroa, koska Koraani sallii moisen käytöksen [8].

”Monikulttuurisessa yhteiskunnassa henkilöt lakkaavat olemasta, kun kulttuurien kunnioittamisessa on liian kova hinku. Jos muslimiyhteisöille annetaan liikaa sisäisiä vapauksia, niiden yksilöiltä katoavat perusoikeudet”, hän kommentoi.

”TOISAALTA HOUKUTTELEE ajatella, että länsimainen yhteiskunta saa, mitä ansaitsee”, Halla-aho vastaa aiheesta esitettyyn kysymykseen. ”Voi olla, että arvokkaimmat saavutuksemme pitävät itsessään sisällään tuhon siemenen.”

”Individualistisessa kulttuurissa ei ole puolustuskyvylle tärkeää ryhmätietoisuutta, kun uskonnottomat ja perhettä halveksivat ihmiset eivät koe vastuuta minkään itseään suuremman edessä. Ihmisoikeuksien piti suojella yksilöä valtion mielivallalta, mutta ne suojelevatkin rikollisia oikeudelta”, Halla-aho jatkaa pohdintaa.

Tulevaisuudesta internet-kirjoittaja muistuttaa, että islam on ottamassa valtaa kovaa vauhtia, vaikka yhteiskuntarauha ei järkkyisikään kaikkialla.

”Pelkkä demografinen kehitys johtaa väistämättä siihen, että monissa maissa, kuten Ruotsissa ja Ranskassa, on muslimienemmistö tämän vuosisadan aikana – jopa niin pian kuin 2050. Saksassakin 75 % vauvoista syntyy muslimiperheisiin [8]”, Halla-aho alleviivaa.

”Vaihtoehtomme ovat sota ja tuhoutuminen. Meille ei ole annettu mahdollisuutta valita rauhaa”, hän tiivistää synkän kohtalon.


Numeroidut (painetun artikkelin sisältämät) viitteet


[1] 2006 Toronto terrorism case; English Wikipedia; http://en.wikipedia.org/wiki/2006_Toronto_terrorism_case

[2] Ilta-Sanomat 8.8.2006.; http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1215241

[4] The Daily Telegraph 19.2.2006.

[5] Martens, P.; Holmberg, S.; Crime among persons born in Sweden and other countries – English summary; julkaisija Ruotsin rikostorjuntavirasto (Brå) 2005; ISBN 91–38–32228–5 (ruots. teos)

[6] Helsingin Sanomat 1.2.2006.

[7] Channel 4 15.1.2007.; Undercover Mosque; http://video.google.com/videoplay?docid=2515587181120245843

[8] Iltalehti.fi 9.4.2007.; linkki vanhentunut (Iltalehti säilyttää uutisia vain kolme kuukautta); (http://www.iltalehti.fi/uutiset/200704095963872_uu.shtml)


   

Teksti ja kuvat: Tuomas Kangasniemi

"Vastapuoli tulisi kohdata kuin aikuiset ihmiset. Heiltä pitää vaatia vastuu teoistaan sen sijaan, että syyllinen on aina länsimaalainen, jolla on muka ennakkoasenne."


"Muhammed sanoo Koraanissa eksplisiittisesti, että vääräuskoisten naisia saa käyttää hyväkseen (suura 4:24).""Jos islamia tarkasteltaisiin yhteiskunnallisena aatteena, sen tuhoisuudesta tuskin kiisteltäisiin. Mitä mieltä olisimme liikkeestä,  joka vaatii kuolemaa toisin ajatteleville,  juutalaisille ja homoille?""Pelkkä demografinen kehitys johtaa siihen, että monissa maissa, kuten Ruotsissa ja Ranskassa, on muslimienemmistö jopa niin pian kuin 2050."