Cross Section
ETUSIVU UUSIN NUMERO TOIMITUS JA YHTEYDET
AIHEPIIRIT: Apologia Myytinmurtajat Tiede & Filosofia Usko & Teologia Yhteiskunta
Ihmiset & Vapaa-aika Kolumnit Novellit Ristin kilta -jutut NUMEROT 2006- IN ENGLISH

Erikoisnumero 2007

Verkkolehti ilmestynyt 31.7.2007.

Pääkirjoitus

”Jesus is the answer. Who is nailed to the plus sign? I hate top posting.”

Luoja aloitti luottamuksesta

”Raamatun mukaan uskoontulossa ei ole kyse siitä, onko kaikesta ihan varma. Jumala adoptoi lapsekseen sen, joka suostuu ottamaan herrakseen Jeesuksen”, sanovat Essi ja Daniel.

Islam: kuoleman kuunsirppi

Suvaitsevaisuushysteria on lamauttanut länsimaiden puolustuskyvyn, kun muslimit hyökkäävät. Jussi Halla-ahon mielestä islamin tuhoisuudesta ei tarvitse saivarrella.

Epäpyhä allianssi polki kristityt jalkoihin

”Kristittyä ja juutalaista voi kritisoida, jopa herjata, koska kaikki tietävät, että he eivät leikkaa kurkkuja auki pahastuessaan.”

Kuolema: who cares?

Kuolema on nykyihmiselle tabu. Ihmisessä on riittävästi raakuutta ja pahuutta kaikkiin julmuuksiin, jos sitä ei kukaan estä.

Paavali, paha porvari

Paavali ei määrännyt missään vaiheessa kristittyjä luovuttamaan varojaan yhteiseen kassaan, vaan avustamaan Jerusalemin köyhiä, joita vuosien 47–48 nälänhätä kohtasi.

"Talousjärjestelmästä ei ole ehdotonta käskyä"

Kommunismi ei ollut kristillisten opettajien yleispätevä määräys, vaikka toiset heistä, kuten Luukas, ihannoivat sitä. Raamatussa on absoluuttisia käskyjä monista asioista, mutta taloudesta ei.

Loppuun rämmitty

”Tulin uskoon viitisen vuotta sitten, mutta käytännössä takkusin Jumalan edessä rajusti ja usein”, kertoo Riina, joka makasi vuosi takaperin sairaalassa itsemurhayrityksen seurauksena kuukausia.

Pate profeetan palsta

”Pitkin historiaa ihmiset ovat oivaltaneet nykyistä paremmin, että Luojan rangaistessa heitä vika ainakin saattaa olla heissä itsessään. Länsimaisessa kulttuurissa, jossa kaikki lähtee ihmisen mittapuusta, tämän älyäminen on vaikeaa.”

Rahan evoluutio

”Rahaksi kelpaava hyödyke ottaa vapailla markkinoilla rahan aseman automaattisesti, ilman keskuspankkia tai hallitusta.”

Faktat selviksi

Jumalan edessä meidät tuomitaan synneistämme lain mukaan, vaikka olisimmekin tehneet hyviä tekoja. Ihminen voi kuitenkin tarttua armahdukseen uskomalla Jeesukseen. Raamatun mukaan ”sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi, suun tunnustuksella pelastutaan”.

Sukupuolineutraalisuuslaki

Cross Sectionin vuodelta 2021 käyttöönsä saama uutinen vihjailee feminismin tulevaisuudesta valtionideologiana.

Lähtö

”Juhlat pidettiin joka päivä, jopa paastoaikoina. Myös Mestarin paikka oli aina katettu – kaivaten Häntä odotettiin takaisin.”