Cross Section
ETUSIVU UUSIN NUMERO TOIMITUS JA YHTEYDET
AIHEPIIRIT: Apologia Myytinmurtajat Tiede & Filosofia Usko & Teologia Yhteiskunta
Ihmiset & Vapaa-aika Kolumnit Novellit Ristin kilta -jutut NUMEROT 2006- IN ENGLISH

Erikoisnumero 2006

Verkkolehti ilmestynyt 25.6.2006.

Pääkirjoitus

Armon väärinkäyttöä ja vanhentunut testamentti?

Mustavalkoinen mieli

Kristitty hevibändi Veni Domine varasti Juhani Palttalan sydämen. Mies mustan kuoren alla soittaa uskostaan epäsuorin sävelin.

Suomen uusi herra

Europissisten viettelevää vaatetusta on pidetty paheellisena, mutta miksi samaan aikaan monien mielestä on tekopyhää arvostella Lordin hengellisesti arveluttavia asusteita?

Kertovatko evankeliumit todellista historiaa?

”Arkeologiset todisteet ja tekstin yksityiskohdat puhuvat sen puolesta, että evankeliumit kertovat aidoista tapahtumista”, väittää historian dosentti Juha Hiltunen.

”Torinon liinat ovat aidot”

”Radiohiiliajoitus on ollut peruste sille, että liinat ovat väärennös noin vuodelta 1300. Tekstiilitutkimukset ovat kuitenkin paljastaneet, että näytteet otettiin laidassa sijainneesta kangaspaikasta.”

Suvaitsevaista luonnonsuojelua

”Ei roskaaminen ketään haittaa. Kaupungilla on työntekijät, jotka siivoavat meidän jälkemme. Se on vihreän aatteen mukaista, että heille annetaan töitä.”

”Singaporessa opin uskon perusasioita”

Avoimempi kulttuuri uskonasioissa nosti Minnan karvat pystyyn vaihtarivuoden aluksi, mutta tunkeilevat kysymykset auttoivat selvittämään asioita.

Lasten valtakunta

”Herra on henki, ja missä Herran Henki on, siellä on vapaus.” Eikä tämä ole satu: sen huomaa ken kokeilee.

Jätän sulle

Seurusteluasiat olivat kirjoittajan vakaumukselle vaikea pala. ”En tasan luottanut Jumalan arvostelukykyyn löytää minulle odotuksiani vastaava puoliso.”

Tunteiden viemää

”Jos tunteet määrittelevät sen, miten ihminen kulloinkin toimii, toisista muodostuu helposti itsekkäiden tarpeiden välineitä. Tunteet ovat todellisia, mutta subjektiivisia.”

Sotaväen erikoisreservijoukon sotilas

”Herättyään hän ei tiennyt, oliko nähnyt unta vai ei: saisiko hän olla rakentamassa vieläkin suurempaa kaupunkia ja olivatko Mestarin muokkaamat elävät kivet ihmisiä.”

Täydellä sydämellä

”Mikä täyttäisi pysyvästi sydämeni ja samalla tyydyttäisi kasvavan elämänjanoni?”