Tie kotiin

 

lappu esikatselu 1
Olipa kerran
 Jeesuksen opetuslapsia. Eräänä päivänä Jeesus kuitenkin tapettiin. Opetuslapset olivat järkyttyneitä. Kuitenkin viikkoja myöhemmin he julistivat suurella rohkeudella, että Jeesus oli noussut kuolleista. Suuri osa heistä myöhemmin tapettiin tämän sanoman tähden. He tiesivät Jeesuksen elävän.

Mitä Jeesus oli sanonut? Miksi hän kuoli, ja kuinka hän pystyi heräämään kuolleista?

Jeesus sanoi olevansa Jumalan poika, kolmiyhteisen Jumalan yksi persoona. Ja hän kuoli meidän ihmisten takia, sinun ja minun.1

Miksi Jeesuksen tarvitsi kuolla? Jokainen on syntiä tehnyt ja on Jumalan kirkkautta vailla.2 Ihmisen luonto on tehdä syntiä. Jeesus kuoli, jotta saisimme syntimme anteeksi ja pääsisimme siitä eroon. Jumala on rakkaus, mutta myös vanhurskas tuomari. Hän rakastaa ihmisiä, mutta vihaa syntiä. Siksi Jeesus eli täydellisen elämän, jotta me saisimme vapautuksen tuomiostamme.

Tässä on täydellinen kuva rakkaudesta: Kärsii toisen puolesta, saamatta mitään itse takaisin. Ihminen on luotu Jumalan kuvaksi. Ihminen on viritetty olemaan rakastettu ja rakastamaan.

Pohjimmiltaan ihmiset on tarkoitettu elämään Jumalan kanssa. Ihmisen onni on olla lähellä elävää Jumalaa 3 ja taivaassa tämä onni tulee täydelliseksi. Kaikki muu on jossain määrin vajavaista. Kuitenkin Jumala vaatii täydellisyyttä. Koska kukaan ihminen ei ole täydellinen, voi Jumalaa päästä lähelle vain Jeesuksen veren kautta.

Jotkut sanovat, että jos Jumala on, hänet tulisi olla helppo löytää. Hämmästyttävintä on, että asia on juuri näin. Jumala nimittäin haluaa löytää sinut. Ainut mitä sinun tarvitsee tehdä, on lopettaa pakeneminen.

Voit rukoilla näin: Isä Taivaan, näytä minulle tie, jota kulkea. Anna sydämeeni usko sinuun, kirjoita nimeni Elämän kirjaan. Näytä minulle suunta ja auta minua pysymään tielläsi, elämäni loppuun asti. Ota pois syntini ja armahda minua Kristuksen, poikasi tähden. Anna minulle luottamus armoosi tänään ja huomenna, päivieni loppuun asti. Aamen

Ja Jumala kuulee. Hän sanoo näin: älä epäröi vaan seuraa minua ja johdatan sinut tuntemaan rakkauteni ja vien sinut kerran taivaan kotiin. Valtakuntaani, jossa ei ole pimeyttä.

Ota Raamattu, ja ala lukemaan. Etsi itsellesi seurakunta. Rukoile. Jumala ei hylkää sinua. Hän ei ole hyljännyt minuakaan, vaikka sen itse hyvin ansaitsisin. Ja kyllä, minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa.

 

Tekstissä mainitut Raamatunkohdat:

1 Johanneksen evankeliumi 3:16

2 Roomalaiskirje 3:23

3 Psalmit 73:28