Puuhanurkka 2014
Kivaa näpertelyä ajankuluksi.
Aurinko kiertää Maata?
Tämä teksti liittyy artikkeliin Onko Jumala todella sanonut että Maailma luotiin kuudessa päivässä?
Joskus tieteen historia esitetään tieteen ja uskonnon välisenä valtataisteluna. Tärkeimmässä kertomuksessa ritarillinen tiedemies Galileo Galilei taistelee valtaisaa hirviökirkkoa vastaan. Panoksena on tieteen selvä tulos, aurinkokeskeisyys, jota vastustetaan vain siksi, että Raamattu opettaa maan pysyvän paikallaan.
Miten sopivat yhteen akateeminen vapaus, vastuu ja armo?
Yliopisto-opiskelijat Suomessa nauttivat laajaa akateemista vapautta. Valmistumisaikojen nopeuttamiseksi vapautta on rajattu ja halutaan rajata edelleen, mutta onko samalla unohtumassa opiskelijoiden hyvinvointi? Ja mahtuuko koulutusjärjestelmään armollisuus? (Ilmestynyt 2014)
Lue lisää: Miten sopivat yhteen akateeminen vapaus, vastuu ja armo?
Vieraskynä: Onko naturalismi uskonto?
Mitä uskonto ja naturalismi tarkoittavat? Onko naturalismi uskonto vai ei? Uskovatko kaikki naturalistit oppiinsa sokeasti? Entä riittääkö maailmankuvan dogmaattisuus yksinään tekemään siitä uskonnon? Atheos – ateistiteekkarien hallitusaktiivit pohtivat mainittuja kysymyksiä uskontotieteen ja tieteenfilosofian näkökulmista. (Ilmestynyt 2014)
Mietteitä yhteiskristillisyydestä
”Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä.” (Joh. 17:21)
Tämä Jeesuksen rukous kristittyjen ykseyden puolesta ravistelee jokaista, joka edes jollakin tavalla ottaa sen todesta ja näkee hajaannuksen, jossa kristityt tänä päivänä elävät. Mutta toteutuuko Jeesuksen rukous nykypäivän yhteiskristillisyydessä? (Ilmestynyt 2014)
Maailma luotiin kuudessa päivässä?
Jos nykyinen tieteellinen käsitys maailmankaikkeuden historiasta on edes karkeasti oikea, ei siihen voi sovittaa 144 tunnissa tapahtunutta luomista. Jotakin on siis hylättävä. Joku hylkää luomiskertomuksen ja sen mukana koko kristinuskon; toinen taas luonnonhistorian ja sen mukana koko tieteellisen maailmankuvan. (Ilmestynyt 2014)
Lapinreissu 2014: Hohtavia hankia & pääsiäisriemua
Lapinreissu 2014: Hohtavia hankia ja pääsiäisriemua Ristin kilta järjesti tänäkin vuonna perinteisen pääsiäisretken Lappiin. Ensimmäiset retket järjestettiin jo 1940-luvulla. Tällä kertaa mukana oli 24 ristinkiltalaista sekä viisi teekkaria Tampereen kristityistä teekkareista (TKrT). Aurinko paistoi koko matkan ajan ja keväthanget hohtivat, joten säänkin puolesta oli oikein mukava matka. Mukana oli niin iloisia fukseja kuin virkeitä vanhoja partoja, joista osalle tämä reissu oli jo yhdeksäs. (Ilmestynyt 2014)
Lue lisää: Lapinreissu 2014: Hohtavia hankia & pääsiäisriemua
Harrastaako opiskelija
Aalto-yliopiston opiskelijan arki täyttyy jo koulunkin puolesta, mutta välillä löytää teekkarikin aikaa uppoutuakseen harrastuksiinsa. Haastattelimme muutamaa Ristin killan jäsentä heidän harrastuksistaan. (Ilmestynyt 2014)