... ja kiertääkö Aurinko Maata?

HISTORIALLISTEN KERTOMUSTEN sovittaminen jumalallisen ilmoituksen muottiin ei ole yhtä suoraviivaista kuin opetusta sisältävien kirjeiden. Asiaa lähestytäänkin usein miettimällä, minkälaista olisi täydellinen historiankirjoitus. Jos siis Jumalan ilmoituksessa on tekstiä menneisyyden tapahtumista, oletamme sen olevan perusluonteeltaan samanlaista kuin lukemamme uutistekstit tai historiankirjat, tosin kaikkitietävän olennon tuottamana.

Lue lisää: ... ja kiertääkö Aurinko Maata?

Ateisti: olet huomaamattasi samaa mieltä Jumalasta hihhulikristityn kanssa

Ihmeitä ja maagisia asioita tapahtuisi varmasti paljon – sikäli kun Jumala olisi olemassa. Tästä hihhuli ja ateisti ovat täysin samaa mieltä. Kristinuskon historiassa käsitys on kuitenkin marginaalinen: tieteen vallankumous perustui siihen uskoon, että Jumala on luonut muuttumattomat luonnonlait. (Ilmestynyt 2013)

 

Lue lisää: Ateisti: olet huomaamattasi samaa mieltä Jumalasta hihhulikristityn kanssa

Näin Jumalan pitäisi ilmoittaa itsensä!

Siinä on kyllä saanut käydä virheitä

Jumalan ilmoittaman viestin pitää olla kaikin puolin täydellistä. Viestin tulee olla paitsi kaikin puolin tarkkaa, myös täysin yksiselitteistä ja ymmärrettävää kaikille ihmisille kaikkina aikoina. Eihän Jumalalta voi odottaa vähempää, eihän? (Ilmestynyt 2013)

Lisää samasta aiheesta: 
... ja kiertääkö Aurinko Maata? 
Raamatussa π = 3

Lue lisää: Näin Jumalan pitäisi ilmoittaa itsensä!

Haku