Pilakuvakriisissä uskonrauha on sivuseikka

 

 

Tanskalaisen Jyllands-Posten –maakuntalehden ja sittemmin monien muidenkin tiedotusvälineiden julkaisemat pilakuvat ja niihin liittynyt artikkeli islamin profeetta Muhammedista jakavat herkästi eurooppalaisten ihmisten mielipiteitä.

Moni lehtimies ja taiteilija puolustaa sananvapautta, vaikka sillä loukattaisiin toisia. Rahanpalvojille kuvat ovat kauhistus, sillä ne haittaavat kauppasuhteita. Niin sanottu vapaa-ajattelija taas iloitsee, kun perinteistä yksijumalaista uskontoa on arvosteltu, ja humanistitantat yhdessä konsensuspoliitikkojen, puunhalaajien ja liberaalikristittyjen kanssa paheksuvat uskonnollisten tunteiden loukkaamista syvästi huokaisten.

 

 

Lue lisää: Pilakuvakriisissä uskonrauha on sivuseikka

Jätän sulle

Seurusteluasiat olivat kirjoittajan vakaumukselle vaikea pala: "En tasan luottanut Jumalan arvostelukykyyn löytää minulle odotuksiani vastaava puoliso." (Ilmestynyt 2006)

 

Lue lisää: Jätän sulle

"Torinon liinat ovat aidot"

Radiohiiliajoitus on perustellut sitä, että Torinon käärinliinat ovat väärennös noin vuodelta 1300. Tekstiilitutkimukset ovat kuitenkin paljastaneet, että näytteet otettiin laidassa sijainneesta kangaspaikasta. Lisäksi verijäljet kertovat ankarasta kidutuksesta. (Ilmestynyt 2006)

 

Lue lisää: "Torinon liinat ovat aidot"

Haku